Att tänka på vid resa

När man beger sig ut på resa så kan det vara en hel del att tänka på, det du framförallt ska tänka på är att vara vaccinerad om så behövs, ha med dig din biljett och vara i tid för avresan. Självklart är det viktigt att du packar det som du kan behöva ha på dig under den tid du är hemifrån.

Framförallt var ute i god tid, även när du planerar och bokar dina biljetter. Packa inte med för mycket utan ta med det du verkligen behöver på din resa. Om du reser långt och ska vara borta länge så kanske du har möjlighet till att tvätta mellan varven och då behövs inte allt för mycket med.

Beroende på vilket land som ska besökas så kolla upp vilka vacciner som behöver tas och när de ska tas, kolla också upp och läs på hur det fungerar i landet som du kanske aldrig har besökt tidigare. Det kan finnas saker som man inte tänker på som man bör vara medveten om i ett annat lag.

Om du röker e-cigaretter så det kan vara en fördel att kolla upp vilka regler som gäller både med det flygbolag och det land som du ska besöka. Här hittar du information om hur en e-cigarett fungerar om du inte har den kollen. Ta reda på så mycket du kan så du inte hamnar i en situation där du får lämna ifrån dig alla tillbehör för e-cigaretten.

Vi hoppas att din resa går precis som du planerat och att du kommer att trivas på den destination du valt att åka till.