Fast på flygplatsen? Hitta bra underhållning

Det är inte ovanligt att bli fast på flygplatsen. Med dagens pilotstrejker och flygbolag som lovar för mycket har det blivit vardag med inställda flyg. Många väljer också längre mellanlandningar eftersom biljetter blir billigare. Men en flygplats är inte ett tivoli, det finns begränsat med aktiviteter. För att hålla humöret uppe under väntan bjuder vi på några tips. 

Spelkonsoler

Det finns massor med små spelkonsoler med klassiska och nya spel som du kan köpa på nätet och ta med. De får plats i handbagaget och har lång batteritid. Men glöm ändå inte laddaren, det finns uttag på flygplatsen där du kan ladda telefoner och konsoler medan du väntar på flyget. En del konsoler kan kopplas samman, flera person kan spela med varandra men på varsin skärm. Ta med varsin på resan och spela med eller mot varandra.

Utforska

Har du turen kan du hamna på en av de bättre flygplatserna i världen. Där finns det mycket att utforska och göra. Det finns flygplatser i USA som har casinos, andra har biosalonger och en del stora shoppingcentra där du kan shoppa loss. Se bara till att vara lite sparsam med pengarna, de ska trots allt användas när du väl anlänt till destinationen.

Lekar

Spelar ingen roll hur gammal man är, lekar är alltid roliga. Och på en flygplats har ni chansen att leka den mest episka kurragömmaleken någonsin. Det kan bli så svårt att ni måste använda några grundregler. Här är några som kan göra det lite mindre omöjligt att hitta den som gömmer sig:

  • Bara ett visst antal sekunder försprång
  • Man måste gömma sig inom vissa gatenummer
  • Ingen går gömma sig på toaletter
  • Eller att ingen får gömma sig, man ska bara hitta en plats att stå på i folkmassan och vänta på att bli upptäckt

Eller så kan ena personen gömma sig och sedan SMS kluriga ledtrådar till den andra om var hen gömmer sig. Ledtrådar kan vara vad som finns utanför fönstret, runt omkring eller hur gömstället ser ut.