Förbered rätt för den långa flygturen

Att ge sig ut och resa är en av livets stora nöjen. Chansen att få se exotiska platser och möta de som bor där är minst sagt speciella upplevelser. Men för att ta sig till dessa platser kan vi ofta bli stillasittande på ett flygplan i många timmar i sträck. Det är knappast den mest stimulerande tiden. Så länge man dock förbereder sig rätt kan resan bli mer hanterbar.

Att ta med sig ombord

En viktig del av förberedelsen är vad man tar med sig. De följande kan alla vara bra att ha:

  • Nackkudde och sovmask – för när man vill ta en tupplur
  • Stödstrumpor – hjälper att hålla igång blodcirkulationen och motverkar svullnad.
  • Bekväma kläder – helst flera lager så man kan ta av eller på om det blir väldigt varmt eller kallt.
  • Sköna hörlurar – gärna ett par med brusreducerande effekt.
  • En bok – bra underhållning som räcker länge.
  • Favoritsnacks – då man inte alltid vet vad som är tillgängligt ombord.
  • Ett ombyte – att få ta på sig nya, rena kläder när man anländer ska inte underskattas.

Sova på planet

Allt från en tupplur till en full natts sömn kan behövas beroende på när planet avgår och landar. I regel brukar man föreslå att om planet landar på morgonen är det bäst att försöka få sina timmars sömn ombord. Det är dock inte alla som har lätt att somna under flygresan. Har man ingen erfarenhet av detta tidigare kan det vara smart att läsa lite allmänna tips kring detta.

Fixa underhållningen

Att hålla sig underhållen under resan är för många det enklaste sättet att få resan att kännas kortare. Mest troligt vet man inte vilken typ av underhållning som är inbyggd i planet. Att då se till att ha med sin egen är en varm rekommendation. Förbered mobilen med musik, ljudböcker eller podcast så det räcker hela resan om så skulle krävas. Ta som sagt gärna med en bra bok som verkar intressant. Har man en handhållen konsol kan denna också komma till väl användning.