Nöjesparker i Los Angeles

Los angeles är den näst största staden i USA och där Hollywood och den amerikanska filmindustrin huserar.  Los Angeles och södra Kalifornien är även hem för flertalet nöjesparker där den mest kända är Disneyland resort.

Disneyland

Där kan man åka en mängd kända åkturer som tagit inspiration från både gamla Disneyrättigheter och nya. Senaste tillägget är Star Wars: galaxy’s edge där man kliver rätt in i Star Wars världen. Bortsett från att transporteras till en galax långt långt borta så erbjuds det även två åkturer i temat. Det ena låter dig köra the Millennium Falcon och den andra låter dig bli en del av motståndsrörelsen i ett uppdrag som tar dig bakom fiende linjer.

Universal Studios

Om alla de olika filmerserier som Disney äger inte räcker för dig så kanske Universal Studios kan erbjuda något som passar. Här finner vi allt från Transformers, Jurassic World och kanske främst ”The Wizarding World of Harry Potter”. Precis som för Star Wars i Disney så kastas man in i en detaljrik återskapning och filmernas värld. I en del besöker du Hogsmeade med butiker och restauranger alla passar in i Harry Potters värld. Man kan även besöka Hogwarts som huserar två åkattraktioner. En mer familjevänlig berg och dalbana där du åker på en hippogriff och en mer livlig variant.

Six Flags Magic Mountain

Om målet med dina besök till nöjesparker inte är att få återuppleva gamla filmer utan att få adrenalinet att pumpa så är Six Flags för dig. Med åkturer anpassade för de lite äldre och med våghalsiga besökarna är det väl värt ett besök.