På resande fot genom Sverige

Den som planerar att på något vis resa från en plats till en annan innanför Sveriges gränser har en rad olika möjligheter att överväga. I Sverige finns det mängder av olika färdsätt att tillgå, boendeformer längs vägen och kvalitativa restaurangbesök att ta del av. Vi är helt enkelt väldigt privilegierade när det gäller saker som detta, något som många ofta glömmer bort.

tåg

Färdsätt

I Sverige kan du ta dig fram på ett antal olika sätt från stad till stad. Du kan använda våra jämförelsevis fina vägar som tar en hela vägen ifrån vår nordligaste topp till delarna i söder. Vi har tågförbindelser som likt ett spindelnät spridit ut sig och som täcker in de flesta platser man skulle kunna önska att ta sig till. För den som har extra bråttom att snabbt ifrån punkt A till B, finns även flygmöjligheter tillgängliga på strategiskt utvalda platser runt om i landet. Ja, färdsätten är många och fungerar i de allra flesta fall riktigt väl, något som gör det lätt att färdas inom landet, vilka förutsättningar man än må ha.

Övernattning

I Sverige är det aldrig speciellt långt till tak över huvudet. Den som i blindo kastar sig ut på en road trip ifrån norr till söder, eller tvärtom, har längs vägen en rad olika valmöjligheter när det kommer till vart man kan välja att spendera natten. Du hittar campingplatser här och var där du antingen kan stanna till med husvagnen, tälta eller hyra en stuga. Det finns små vandrarhem i varenda stad som man relativt enkelt kan leta upp och hotellkedjor som man kan lita på i de allra flesta städer. Att det är så pass enkelt som det är att hitta ställen att övernatta på bäddar för spontanitet på ett helt annat sätt, då du inte i förväg behöver bestämma hur din rutt ska se ut. Det är en befrielse att låta kosan styra dit den bär och att sedan slumra in på första bästa ställe när tröttheten väl slår in.

Mat

Svensk mat är faktiskt också någonting vi kan vara stolta över. Även fast det finns massvis av spännande och god mat ute i världen som man lätt kan sukta efter, håller även vår inhemska mat en väldigt hög klass, något som vi inte bör glömma bort. Genom Sverige hittar man allt ifrån lokala delikatesser till mysiga lunchrestauranger och flashiga lyxkrogar. Vårat matutbud är i absoluta världsklass, även fast vissa smaker är svårsmälta ute i vida världen.