Tips när du flyger inrikes

Sverige har ganska mycket flygtrafik och det är inte konstigt, vi är ett avlångt land med stora avstånd mellan städerna. Vårt land är 1572 kilometer långt och 499 kilometer brett. Att ta sig från punkt A till B kan innebära flera timmar i bilen eller på tåg och buss. Det är inte sällan som man måste byta färdmedel för att komma fram eftersom alla kommuner har olika kollektivtrafiksystem. Med den informationen i bakhuvudet, är det inte svårt att förstå att många gillar att flyga inrikes.

Om du har bestämt dig för att du vill ta dig från Stockholm till Östersund kan vi ge dig de bästa tipsen för att komma dit snabbt, enkelt och bekvämt.

Börja med att anlända till Arlanda i tid. På deras egen hemsida rekommenderar de att man ska vara på flygplatsen två timmar innan avgång. Det låter kanske överdrivet men det finns flera säkerhetskontroller att gå igenom och förseningar hör inte till ovanligheterna så man vill gärna att alla ska ha checkat in i god tid. Det gör det också möjligt för dem att sälja sista-minutenbiljetter.

Se till att ha dina id-handlingar och biljett nära till hands. Du behöver inte ha passet med dig om du ska resa inrikes men kan behöva visa id-kortet.

Det är inte alltid som du har en specifik sittplats på din biljett, du får helt enkelt ta vilken stol du vill. Du kan förstår fråga vid bokning om du har en favoritplats. Ett tips till dem med längre ben är att få sitta allra längst fram i kabinen, där finns det inga stolar framför vilket ger ett större benutrymme!

När du väl ha landat behöver du inte stressa ut från planet. Du kommer ändå behöva vänta på ditt bagage inne på terminalen så luta dig tillbaka och låt de andra passera. Behöver du snabbt ta dig vidare från Östersunds flygplats kan det vara bra att boka en taxi eller kolla upp busstiderna innan. Beroende på när du landar kan kollektivtrafiken har blivit glesare, speciellt om du flyger upp på helgen.