Undvik jetlag

Jetlag är något man kan drabbas av när man flyger långt åt väster eller öster, och det uppstår för att den interna klockan inte stämmer överens med verkligheten när man landar. Jetlag kan göra den första tiden efter man klivit av planet jobbig. Men det finns sätt att undvika eller åtminstone lindra detta besvär.

Då detta sker när man flyger väster eller öster är det ju inget man behöver tänka på när man flyger inrikes. Man brukar räkna på att risken på risken för jetlag dyker upp när man korsat två eller fler tidszoner, men det kan också variera från person till person.

Att flyga västerut är oftast enklare då man flyger med klockan. Experter rekommenderar att man bokar ett flyg som landar sent på kvällen då man helt enkelt bara kan checka in och gå och lägga sig så snart som möjligt. Österut blir ofta en större utmaning för att man flyger mot klockan. Det absolut bästa är då att boka ett flyg som landar på morgonen och försöka få en natts sömn ombord på planet. Med man dock av erfarenhet att man inte kan sova på flyget är det igen bättre att landa på kvällen och hålla sig vaken tills man anländer.