Upplev Uppsala – en stad med många möjligheter

Staden som erbjuder något för alla heter Uppsala. Har du funderat på att semestra i Sverige? Då borde du ta en titt på Uppsala eftersom det finns så många olika aktiviteter att göra och så många härliga restauranger att besöka. Du slipper stressen som finns Stockholm genom att besöka Uppsala för att koppla av.

Du kanske till och med bor i Stockholm och vill komma bort lite från storstaden? Då är Uppsala ett utmärkt alternativ. Med flera trevliga hotell så kan du känna dig säker med att du får en god natts sömn efter en heldag av utforskning av staden. 

Uppsala erbjuder också många fina sevärdheter som bland annat domkyrkan, evolutionsmuseet eller medicinhistoriska museet. Du hittar även ett av Sveriges största universitet i Uppsala som helt enkelt heter Uppsala universitet.

När det gäller shopping så hittar du Forumgallerian med 10 000 kvadratmeter affärsyta och massvis med butiker att gå omkring och kika runt i. Uppsala har även flera köpcenter i centrala områden som Gottsunda och Grönby så du behöver aldrig vara orolig över att inte ha någonstans att handla.

Staden erbjuder även flera utmärkta restauranger som Peppar Peppar, Villa Anna och Kardemumma. I gamla tegelbyggnader från 1800-talet så har man skapat väldigt unika restauranger för stadens gäster och invånare vilket lyfter känslan av staden ytterligare.

Att semestra i städer är alltid mysigt då du kan gå omkring och se stadens historia då vi är väldigt måna om den här hemma i Sverige. Oftast finns gamla byggnader bevarade på olika sätt som exempelvis restauranger, bibliotek eller museer. Strosa omkring på kullerstensgatorna i Uppsala och ta in staden med all dess historia. En stad som Uppsala är definitivt värt ett besök för vem som helst, så ta tillfället i akt och boka din resa redan nu!