Vinterresor

När man säger vinterresor, tänker många på att resa till snöklädda områden för uteaktiviteter i snöklädda landskap. Alternativet har varit att åka till varmare breddgrader, som vintertid ligger betydligt längre bort än vårat avlånga land, men det finns så klart andra alternativ också, för den som vill.

skidor_snowboardVinter

Resan till vinter, innefattar nästan alltid en resa till Alperna eller möjligtvis att åka till de fjäll vi har närmare. Med den varierande Svenska vintern kan detta vara den möjlighet du får, för att komma ut och pulsa i djup snö.

Sol

Solresorna brukar vara populära under vinterhalvåret och trissar upp priserna skyhögt i bland. För att komma någonstans där den är varmt och behagligt, innebär detta långa resor bort till exempelvis Thailand eller kanske Kanarieöarna.

Storstad

Under vintern kan man så klart också passa på att bevista någon storstad, som exempelvis London. Eftersom det inte är lika turisttätt som under sommarmånaderna, kan du plötsligt få bättre möjligheter att se de sevärdheter du önskar. Förutsatt att du inte dyker upp på Times Square i New York, på nyårsafton när klockan närmar sig tolv. Då är du garanterat inte ensam.

Storhelger

Skulle det vara så att du har lust att åka iväg någonstans över jul eller nyår, då är det klokt att boka långt i förväg, för att vara säker på att du får åka när du vill, till den plats du önskar. Samma gäller även vid skollov, då många familjer väljer att åka iväg.